FB Instagram Youtube Åhus Gästis - En sann boutiquepärla bland mysiga hotell i Skåne!

I nordöstra Skåne ligger pittoreska Åhus. En idyllisk skånsk liten kustby som trots sin ringa storlek har mycket att erbjuda sina besökare. Här hittar du natursköna vita stränder, mysiga kullerstensgator kantade av vackra hus i traditionell skånsk stil och en härlig å-promenad längs Helge å. Historiskt sett är Åhus mest känt för att vara Absolut Vodkas hem, för sin ål men även för tobak.  För boutiquehotellälskare som jag väntar även ett fantastiskt hotell i Åhus Sverige – Åhus Gästis. Ett unikt hotell som toppar min lista över mysiga hotell i Skåne!

Åhus gator! Älskar att uforska dessa kvarter och hur söta är inte husen?
Åhus gator

Åhus Gästis – En Plats där Tradition Möter Kreativitet

Åhus Gästis präglas av ett unikt historiskt arv, lekfull och kreativ design tillsammans med den välkända och gemytliga skånska gästgivartraditionen. Ja, här hittar du allt som du kan önska av ett boutiquehotell.

 Läs allt om detta underbara hotell i Åhus Sverige och min utvärdering per områden nedan. 

Design & Boutiquekänsla: 5

Rum & Övriga Faciliteter: 5

Mat & Dryck: 4

Service: 5

Läge: 5

mysiga hotell i Skåne: åhus gästis
Mysiga lilla Åhus Gästis 

Skåne är ett sant svenskt sommarparadis. Planerar du att semestra här? Kolla då in de bästa aktiviteterna och sevärdheterna på Get Your Guides sida! Min favoritsida för bokning av aktiviter och turer. Vill du bli inspirerad av fler mysiga hotell i Skåne, klicka HÄR!

Design & Boutiquekänsla: En Unik Mix av Tradition & Modern Design i detta hotell i Åhus Sverige

Åhus Gästis andas en underbar mix av tradition och modern design med en historia som börjar så tidigt som 1737. Redan då kunde man avnjuta en måltid för priset av 12 öre och få en säng för natten för ringa 4 öre. Priserna är idag något högre men charmen och själen finns kvar och så även den goda maten. 

mysiga hotell i Skåne: åhus
En underbar känsla i hela hotellet

Byggnaden, en gul gästgivaregård, ger ett ståtligt men hemtrevligt intryck med en härlig terass med utsikt över ån och de imponerande husen på andra sidan.

Väl inne möts man av en charm som enbart går att finna i byggnader med en historia som Åhus Gästis. Byggandes traditionella skönhet har bevarats och renoverats med finess. Den perfekta blandningen av en anrik historia och moderna element gör att du känner dig som hemma i samma ögonblick som du stiger in. 

Hotellrummen:  En Historia & Berättelse i Varje Rum

De nyligen renoverade hotellrummen på vindsvåningen i detta hotell i Åhus Sverige, är en av många anledningar till att Åhus Gästis kvalificerar sig till listan över mysiga hotell i Skåne. De åtta rummen renoverades 2019 i ett unikt projekt tillsammans med inredningsdesignern Lena Nyholm och lokala leverantörer såsom Ateljé Lyktan. 

Resultatet är ren magi om du som jag älskar inredningsdesign. Varje rum är inrett baserat på ett unikt koncept, en unik historia. Lekfullt, spännande och med sprakande färgpaletter. 

Jag fick äran att bo i rum nummer 17 som var det lekfulla rummet med en tydlig hipster touch. Bjälkarna i taket, färgkontrasterna och skrivbordet med utsikt över Helge å. Hade gärna stannat här en vecka eller två!

Hotellrum på Åhus Gästis - ett hotell i Åhus Sverige
Kan jag stanna i sängen hela dagen, tack?

Så hur såg de övriga rummen ut på detta hotell i Åhus Sverige?

Lyckan var total när jag fick möjlighet att se dem alla. Det lyxiga”blomrummet” i toner av rosa och lila blev snabbt mitt favoritrum liksom det mysiga rummet med inspiration från skogens växter och djur. Utbudet och variationen i stil är dock stor så det är bara att göra ditt val. Hur vill du vaggas till sömns under din vistelse på Åhus Gästis?

mysiga hotell i Skåne: flower room
Välkommen till “The Flower Room”
Åhus Gästis mysiga rum
Hur mysigt är inte detta rum i skogens färger?

Övriga Faciliteter: En Upptäcktsresa för Nyfikna Designälskare

Att bo på Åhus Gästis känns som att flytta in hos en vän. En hemma hos känsla som är svår att hitta och med många rum och hörn att utforska. 

Det bohemiska vardagsrummet fullt av böcker, den vackra receptionen, den ståtliga matsalen samt den harmoniska vinterträdgården. Ett perfekt stället att avnjuta lite te, en bok eller varför inte en avslappnad after work på ett av de mysigaste hotellen i Skåne!

Den mysiga vinterträdgården

Om du letar efter en konferenslokal på ett av många mysiga hotell i Skåne så erbjduer Åhus Gäsis hela 5 konferenslokaler att välja mellan!

Mat & Dryck på Ett av de Mysigaste Hotellen i Skåne

Åhus Gästis är känd för sin mat. Husmanskost lagad med omsorg och de bästa lokala råvarorna från lokala leverantörer eller den egna odlingen. Matsalen är vackert dekorerad med en underbar utsikt över Helge Å. Här kan du avnjuta en högklassig lunch eller a la carte meny med goda viner. Kan varmt rekommendera deras kända fisksoppa! Den var utsökt!

En Service & Atmosfär som får Dig att Känna Dig som Hemma

Personligt, gästvänligt och hemtrevligt. Allt du kan önska dig av en boutiquehotells-vistelse. Therese och Anders som driver hotellet var de bästa värdarna man kan önska sig, vilket bidrar till Åhus Gästis unika atmosfär.

Ett varmt välkomnande i den fina receptionen. Älskar blandningen av stil och möbler här!
Receptionen Åhus Gästis, Åhus Sverige

Åhus Gästis: Ett hotell i Åhus Sverige med det Perfekta Läget  

Läget! Ytterligare en faktor som tar Åhus Gästis till listan över mysiga hotell i Skåne. En magisk utsikt över Helge å vid den härliga ”å-promenaden”. Dra upp rullgardinen och se solen sakta gå upp över det glimrade vattnet. Morgonmagi!

Helge Å i Åhus, Sverige
Det perfekta läget vid Helge Å!

Från Åhus Gästis har du även gångavstånd till Åhus alla attraktioner. De pittoreska kullerstensgatorna hittar du runt hörnet. Åhus köpmannagata, byns huvudgata, med den trendiga och mysiga inredningsbutiken och instagramcafét – Åhus Finest samt Åhus Finest Yoga är endast 5 minuter bort. Här hittar du även Absolut Vodka Home. Ett museum om ett av våra käraste svenska varumärken som nu blivit franskt!

Längtar du efter sand mellan tårna? Korsa gångbron och gå 15-20 minuter så hittar du den vackra och natursköna stranden vid Revhaken havsbad.

Revhakens Havsbads natursköna strand i Åhus Sverige
Revhakens Havsbads natursköna strand

Åhus Gästis är en sann pärla som erbjuder allt man kan önska sig för några fantastiska dagar i vackra och idylliska Åhus!

Mer från Travel with a Silver Lining utöver detta mysiga hotell i Skåne

  • Vill du har mer boutiquehotell-inspiration. Kolla då in min post om mina favorithotell i Stockholm eller besök min Hotellsida där du hittar alla mina boutiquehotell-poster. 
  • Kombinera din resa till Åhus med en tripp till Köpenhamn. Älskar den danska huvudstaden så kolla in mina restaurang- och hotellposter HÄR!
  • Missa inte mina populära fotoguider till Lissabon, Madrid och Amalfikusten!

Länkar för Bokning & Övrig Support

  • Flyg. Hitta de bästa priserna på flyg från Momondo. Tips, kika även in deras smidiga app!
  • Hotell. Det finns många mysiga ställen och boutiquehotell att böka i Skåne. Boka enkelt via Booking.com!
  • Guider. Passa på och upplev så mycket som möjligt när du är i Skåne och boka personliga guides via Get Your Guide. Min favoritsida när det gäller att att hitta nya spännande aktiviteter och på ett smidigt sätt boka i förväg!
  • Visum,. Behöver du visum för att resa i Sverige eller för någon annan resa? Kika in iVisa. Den bästa servicen för att på ett enkelt och billigt sätt ordna med dina visum. 
  • Passa på att besöka Skånes metropol Malmö i samband med resan till Åhus. Hitta allt du behöver veta om Malmö i Get Your Guides City Guide nedan. 

*************************************************************************************’

Gillade du denna post om detta mysiga hotell i Skåne och vill dela den med andra? Se två pins nedan för Åhus Gästis!

 

Write A Comment

4 × five =