FB Instagram Youtube Soul Space Yoga Indien: Det bästa Yogalägret i Indien - Yoga i Goa Indien!

Drömmer du om att vakna upp till ljudet av vågorna och en gong gong. Att öppna dörren till din bungalow och mötas av solen, palmerna och en kopp nygjort ingefära-te. Att sakta väcka kroppen till liv medan du tar en morgongpromenad längs den nästintill öde stranden. Sanden mellan tårna, fiskare som drar upp båten efter morgonens tur. Välkommen till The Soul Space Retreat i Indien – det bästa yogalägret i Indien och ett rent paradis för yoga i Goa i Indien!

Önskar jag kunde vakna upp så här varje dag!

Plötsligt fylls stranden av underbar yogamusik och även att det är tidigt på morgonen sprids ett leende över dina läppar. Det är dags för dagens första pass på yogamattan. Dagens första möte med dig själv för att landa i din kropp. För att utforska, för att känna, för att fortsätta din resa. 

En vecka med The Soul Space i Indien kan inte beskrivas på annat sätt än magi för din kropp, själ och sinne! Letar du efter att yoga i Goa, Indien kan jag varmt rekommendera detta lilla paradis på Cola Beach!

Magi för kropp, själ & sinne!

The Soul Space Indien – Ett Kärt Återseende

Mina förväntningar var inget annat än skyhöga efter mitt första Soul Space-retreat i Stockholms skärgård. En helg som på många sätt förändrade mitt liv och som gav mig de verktyg jag behövde för att kunna landa i min stora livsförändring. En flytt från gigantiska Moskva till min lilla hemstad Kalmar. En paus från min karriär, från mitt liv i ekorrhjulet för att fundera över vad jag ville göra härnäst.  

När jag boardade planet mot Doha som skulle ta mig till min yoga i Goa i Indien kände jag mig lugn men nyfiken. Var skulle denna vecka ta mig? Skulle jag få uppleva de starka upplevelser och insikter som jag gjort sex månader tidigare? Fanns det mer att upptäcka, att utforska inom mig?

Lycka!

Cola Beach – En Underbar Liten Oas

Samma sekund som jag öppnade dörren till min bungalow försvann all trötthet, all tvivel om att det var rätt beslut att resa hit…. ensam. The Soul Space retreat kan inte beskrivas på annat sätt än det bästa yogalägret i Indien.

Cola Beach visade sig vara en underbar liten oas. En nästintill privat strand i en liten bukt i Södra Goa i Indien. Gyllenbrun sand, palmer och klippor så längt ögat kan nå. Att yoga i Goa, Indien visade sig vara en oförglömlig upplevelse.

Välkommen till paradiset!

Men det som gör detta paradis helt unikt är stämningen. Här finns ett lugn, en harmoni som jag aldrig tidigare har upplevt. Cola beach andas yoga, återhämtning och meditation men här finns också ett djup, ett löfte om något större  som bjuder in till reflektion och stillhet. 

Kan jag stanna här för evigt, tack!

 Ägaren, Pardeshi, har lyckats med konsten att bygga upp sitt yogaparadis  i Goa, Indien som en del av naturen. Enkla men funktionella bungalows och yogashalas bland palmer och med utsikt över havet. När man är på ett ställe som detta behövs inte mycket mer lyx än det som naturen erbjuder. Sol, strand, hav och palmer.

Dagens Soul Flow – Den Bästa Stunden på din Yogamatta

Efter en härlig stund i solstolen möts vi alla på yogamattan igen innan lunch. Den bästa stunden på dagen. Två timmars lekfullt och frigörande Soul Flow med en blandning av dans, shaking och shakra-andning för att öppna upp, våga släppa loss och för att komma i kontakt med oss själva. Härefter landar vi i ett härligt men mer kontrollerat yoga flow. 

Dags för yoga

Josefine, som är grundaren bakom The Soul Space har ett helt unikt sätt att leda sina klasser på. En ärlighet och sårbarhet tillsammans med en total närvaro som får dig komma i kontakt med de innersta delarna av dig själv.  Att våga vara i nuet och att släppa alla tankar på det som varit och komma skall. Att du yogar med utsikt över stranden till ljudet av vågorna bidrar till en helt oförglömlig upplevelse. 

Varje dag på Soul Space Indien har ett tema. En eller flera personliga frågor baserat på våra energicenter (shakran). Dessa frågor ger inte bara en fantastisk struktur och röd tråd till veckan men hjälper dig även att komma vidare med dina tankar. Att förstå varför du handlar som du gör. Att finna insikter för framtiden.

Vad har du för relation till din kropp? Till dina känslor? Viktiga frågor som vi så sällan har tid att ställa oss själva. Även att jag redan ställt flera av dessa till mig själv i Stockholm , hjälpte de mig även denna gång att komma vidare i min utveckling, hitta svar som jag inte lyckats hitta hemma i vardagslivet. Denna struktur och det genomtänkta upplägget gör The Soul Space Indien till en av de bästa yogalägrena i Indien. 

Yoga i solnedgången – En oförglömlig upplevelse!

Tid och Tystnad – De Bästa Presenterna Du Kan Ge Dig Själv!

Tid. Något som vi alla har för lite av i vårt snabbrörliga samhälle. Ju mer vi stressar, desto mindre tid får vi. Desto mindre blir vår värld. Men här på Cola Beach finns det helt plötsligt massor av denna vara. Tid för dig att verkligen reflektera, att lyssna till och inte bara trycka undan dina tankar, att landa i din kropp. Att känna efter hur du egentligen mår. Vad behöver du för att kunna fortsätta din utveckling, din resa. En gåva och present till dig själv som är helt ovärderlig! Yoga i Goa, Indien och The Soul Space Indien är en helt unik upplevelse!

Tid… en av de dyrbaraste sakerna i dagens samhälle!

Tystnad. Gåva nummer två. På The Soul Space Indien vaknar man i tystnad och forsätter dagen så fram till lunch. Jag ska erkänna att första gången i Stockholm så kändes detta lite märkligt och läskigt. I Inden var det bara magiskt. Tid för vila, för din inre reflektion. För dig och bara dig men utan en påtvingad ensamhet då du är omgiven av underbara människor.

Tystnad i 42 timmar… wow detta skulle bli en utmaning. Många var skeptiska till en början. Men oj så fel vi skulle ha. Att uppleva förändringen som hände i mig själv och hos de andra under dessa 42 timmar på det bästa yogalägret i Indien var en magisk upplevelse. Det var under dessa timmar som jag verkligen landade i mig själv, svaren på mina frågor började komma, ögonen började glittra och jetlagen byttes mot en efterlängtad energi. 

Ayurvedisk Mat – Underverk Kropp och Själ vid det Bästa Yogalägret i Indien

Sist jag var i Indien blev jag ordentligt magsjuk och blev inlagd på sjukhus när jag kom hem. Så, ja jag var allt lite nervös för hur jag skulle må denna gång när jag skulle yoga i Goa Indien. Denna oro var dock helt obefogad. Min mage har aldrig mått bättre än vad den gjorde under min tid med Soul Space Yoga Indien. 

Så gott och fräscht

Teamet som arbetar på resorten och det bästa yogalägret i Indien är helt underbara och det syns att de älskar sitt jobb. Alltid ett leende på läpparna och redo att hjälpa till. Denna glädje genomsyrade även maten. Varje lunch och middag bjöds det på ris, naan-bröd och tre till fyra små skålar med olika indiska maträtter. Alla vegetariska, gjorda på lokala ekologiska råvaror och med underbara smaker. Det vattnas i munnen bara jag tänker på maten under denna vecka…

Precis vad som behövdes

Yoga i Goa, Indien – Solnedgångar, Mantramys & Öde Stränder

Kvällarna bjöd på det ena spektaklet efter det andra med underbara solnedgångar och lugna härliga yin-pass. Det bjöds på mantramys och sång med fantastiska Sofia, kundalini-yoga på en öde strand med härliga Martina. Pricken över i:et var middagen på stranden framför en sprakande eld.

Magiska kvällar vid stranden
Kvällarna bjöd på det ena spektaklet efter det andra…

Soul Space Yoga Indien: Fyllt av Innerliga Möten

Även om Soul Space yoga-retreatet är helt fokuserat på dig så var veckan full av fina och innerliga möten. Vår grupp bestod av härliga människor i olika åldrar med varierande bakgrunder. Men…. alla hade vi en sak gemensamt. Vi var här för att vi ville utvecklas, för att utforska och möta oss själva, för att få de verktyg som behövs för att göra en förändring i livet, stor som liten. 

Möten att minnas!

Veckan var full av underbara möten och diskussioner där yttre ting såsom karriär och var man bodde spelade en liten roll. Istället delade vi våra djupaste tankar och hemligheter med varandra på ett förvånansvärt naturligt sätt. Ovant, men oj så härligt! Att möta personer på djupet, på ett meningsfullt och avskalat sätt. Utan någon kontext, fördomar eller förutfattade meningar. 

En Fantastisk Förvandling

Vi möttes på Cola beach. Många var trötta, jetlaggade, nyfikna men även lite oroliga för vad denna veckan med yoga i Goa, Indien  skulle ta oss. Vissa av oss var där för att utveckla sin yoga, några för att fortsätta sin inre resa. En del med ett tungt baggage medan vissa bara var nyfikna och ville testa något nytt. Oavsett anledning så var förvandlingen under det bästa yogalägret i Indien helt fantastisk att vara del av. Tänk så långt vi kan komma med lite tid, tystnad och gemenskap.

När vi sa hejdå gjorde vi det med strålande ögon, stor förhoppning om framtiden, nya drömmar och insikter. Beslut som varit svåra att ta i den ständigt snurrande vardagen framstod nu som självklara. Solbrända och med glittrande ögon lämnade en efter en Soul Space Yoga Indien med en längtan om att nu komma hem och implementera det insikter och löften vi gett oss själva under vår yoga i Goa,Indien. 

Men jag blev kvar….!

Dags att säga hejdå till detta paradis! Cola Beach hoppas vi ses nästa år!

För en gångs skull hade jag bokat en ombokningsbar flygbiljett och beslutet att förlänga min vistelse tog jag redan dag två. Jag checkade in i en bungalow hos Pardeshi 100 meter bort för att smälta och ta in allt. För att yoga i Goa, Indien  med några av de lokala yogalärarna och för att besöka den gulliga grannbyn med den stora stranden och hälsosamma instagramcaféer – Agonda. Men framförallt för att njuta av detta lilla indiska paradis i ytterligare några dagar. 

Det finns många yogaläger att välja mellan men Soul Space är helt unikt. Det tjejerna har skapat tillsammans är så professionellt och genomtänkt men samtidigt så innerligt och personligt. Josefine, Martina och Sofia – tack, tack, tack för att ni har skapat denna lilla oas i Indien men även i Stockholm och Frankrike. Jag hoppas vi ses snart igen!

Fina Josefin, Sofia and Martina!

Travel with a Silver Lining Bortom det Magiska Yogaretreatet i Goa

Länkar för Bokning & Övrig Support

  • Visum. Om du ska resa till Indien, kika in iVisa, det bästa stället för att på ett enkelt och billigt sätt ordna med ditt visum. 
  • Flyg. Res till Goa med de bästa priserna och recensioner från Momondo. Tips, kika även in deras smidiga app!
  • Transfer. För att ta dig snabbt och smidigt från flygplatesen till Goa kan jag varmt rekommendera att boka en transfer från flygplatsen.
  • Hotell. Kombinera din vistelse på Soul Space Goa och besök Vasco Da Gama som ligger i närheten. Boka enkelt via Booking.com!
  • Guider. Passa på och upplev så mycket som möjligt och boka personliga guides via Get Your Guide, det är det bästa sättet att hitta nya spännande aktiviteter på. Min favorit!
  • Kika på New Delhi stadsguide nedan!

Gillade du den här posten om det bästa yogaretreatet Goa? Här är några pins för yoga i Goa, Indien – The Soul Space Yoga Indien!

Write A Comment

eighteen + 16 =